Новини


ПРОДАЖНАТА ЦЕНА НА ИМОТИТЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ НЯКОЛКО ОСНОВНИ ФАКТОРА!

ПРОДАЖНАТА ЦЕНА НА ИМОТИТЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ НЯКОЛКО ОСНОВНИ ФАКТОРА!

ПРОДАЖНАТА ЦЕНА НА ИМОТИТЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ НЯКОЛКО ОСНОВНИ ФАКТОРА!

Ще ви запознаем с основните фактори, определящи пазарната цена на жилищата.
Много е важно, когато се обяви жилище за продажба, цената да бъде разумно определена, за да се реализира успешно сделка за покупко-продажба в един разумен срок от време. Но кои са основните фактори, които влияят върху цените на имотния пазар ?
- На първо място е местоположението. Районът, в който се намира дадено жилище е определящ за цената му.В централната градска част и в по-реномираните райони на града, цените са по-високи, допълнително влияе и локацията! Близостта до големи хипермаркети, детски училища, детски градини, паркове, удобен градски транспорт.
- Водещо място за определяне на пазарната стойност е типът строителство. Наблюдаваме по-засилен и голям интерес от страна на купувачите към новото тухлено строителство. Разбира се тук цените са най-високи, заради това, че строителството е прецизно и отговарящо на всички европейски и съвременни изисквания. Не отстъпва и старото тухлено строителство, както и конструкции като ЕПК и ПК, заради издражливостта и здравината им. Най-ниски цени бележат панелните блокове. Свързано е с напредването на срока на експлоатация.Цялостното им сканиране обаче ги прави по-устойчиви и издражливи и увеличава техния живот.
- Етажността също е определящ фактор. Първи и последен етаж не е предпочитан, макар, че имат и своите предимства като гледка, лесен и бърз достъп.Причината за това, е че може да възникне проблем със сигурността на даденото жилище на ниския етаж, а на последен етаж- проблем с теч от покривите.Затова тези апартаменти се реализират на по-ниски цени, в сравнение на други етажи.
- Състоянието на имота, също има роля при определянето на пазарната му цена.
Важно е: изложение, вид-подови настилки, стени, обзавеждане, отопление и разбира се поддържаност . Също така реалната площ е много важна и съществена част от ключовете фактори, влияещи върху пазарната стойност.
Всеки имот сам по себе си притежава отличителните свои характеристики, затова препоръчваме на продавачите на недвижими имоти да се консултират и доверят на професионален брокер, който да му съдейства при определянето на една добра постижима и реална цена.
 Нашите промоции